Karpaten Meat Group: „Trebuie sa oferim valoarea reala a bovinelor din rasa Aberdeen Angus”

Importanta implementarii unui program de ameliorare al rasei Angus in Romania este primordial, pentru a putea fi urmarit progresul genetic al rasei, in valoarea obtinerii unei rase Angus curate, cu caracteristici de top.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 21 Mai 2018

„In ceea ce priveste aceasta rasa, nu putem discuta despre greutate in cresterea animalelor. Fiecare animal are dedicatia lui, nu putem vorbi de rase de bovine bune sau mai putin bune, ci despre rase dedicate pentru tipologie. Intrucat in Romania, pasunile sunt preponderent montane, rasa Aberdeen Angus s-a ameliorat extrem de bine”, a declarat jurnalistilor AgroFood, Laurentiu Serban, directorul comercial Karpaten Meat Group in cadrul editiei de anul acesta  a Agriplanta. 

Potrivit acestuia, in Romania, in gastronomia locala utilizarea carnii de vita se afla inca la un nivel de pionierat.

„De trei ani promovam acest tip de carne si prin reprezentarile in restaurante incercam sa dezvoltam proiecte privind incurajarea consumului intregii carcase. Restaurantele comanda in general andricot, adica doar piese speciale. Noi trebuie sa ajungem sa oferim valoarea reala a acestui animal”, a conchis directorul comercial Karpaten Meat Group.