Kandia Dulce, profit net de aproape 2 milioane de euro in 2017

Producatorul dulciurilor Rom si Magura, Kandia Dulce, care activeaza de 127 de ani pe piata locala, a terminat anul 2017 cu o cifra de afaceri de peste 31 milioane de euro, in scadere cu 4 milioane de euro fata de anul precedent, potrivit datelor de pe Ministerul Finantelor.

Scris de Ramona Dascalu, Miercuri, 13 Iunie 2018

Compania Kandia Dulce, controlata de Kex Confectionery, a inregistrat insa un profit net de aproape 2 milioane de euro, comparativ cu anul 2016 cand a castigat aproape 900 de mii de euro.  

In 2017, producatorul de dulciuri Kandia Dulce a lansat pe piata din Romania batonul Rom Cocos, asta dupa ce in 2014 a aparut Rom Arahide & Caramel, iar in 2012 Rom Biscuit, ramanand astfel angrenat in dezvoltarea produselor cu eticheta MADE IN RO.

Kandia Dulce este cel mai mare producator local de ciocolata, portofoliul actual de produse cuprinzând brandurile Rom, Magura, Kandia, Primola, Laura, Sugus şi Silvana. Având deja o poziţie de lider în rândul producatorilor locali de ciocolata, biscuiţi şi produse zaharoase, compania este concentrata pe piaţa din România, dar şi pe unele pieţe externe unde sunt comunitaţi importante de români.

Kandia Dulce este controlata de compania KEX Confectionary, care este proprietarul Heidi Chocolat, și brandul austriac de bezele, Niemetz Schwedenbomben.