Intre 12 si 18 noiembrie, la Hanovra se desfasoara cel mai mare targ de masini si utilaje agricole din lume - Agritechnica 2017

Au mai ramas doar cinci zile pana la deschiderea oficala a celui mai mare targ de masini si utilaje agricole din lume, Agritechnica. Acesta se desfasoara la Hanovra, Germania in perioada 12 – 18 noimbrie si atrage peste 2.800 de expozanti si 450.000 de vizitatori din intreaga lume.

Scris de Adrian Lazar, Marti, 07 Noiembrie 2017

Au mai ramas doar cinci zile pana la deschiderea oficala a celui mai mare targ de masini si utilaje agricole din lume, Agritechnica. Acesta se desfasoara la Hanovra, Germania in perioada 12 – 18 noimbrie si atrage peste 2.800 de expozanti si 450.000 de vizitatori din intreaga lume.


In mod traditional, producatorii se folosesc de aceasta ocazie pentru a dezvalui cele mai recente inovatii, produse si chiar concepte, in conditiile in care industria agricola globala devine din ce in ce mai mecanizata si avansata.

Unele produse prezentate in premiera la acest eveniment isi croiesc drum mai incet spre piata, uneori durand cativa ani, cum ar fi cazul tractoarelor Fendt din seria 1000 care desi au avut lansarea oficiala la Agritehnica 2015 au ajuns sa fie vandute pe unele piete, precum Australia, de abia in luna mai a acestui an.

Expozantii au posibilitatea de a-si prezenta inovatiile in fata unui juriu format din experti independenti in domeniul masinilor agriccole si care selecteaza acele realizari care vor fi recompensate cu medalii de aur si argint pentru inventivitate si schimbarile pe care aduc in cadrul industriei.

Anul acesta au fost inscrise 320 de inovatii. Dintre acestea au fost selectati doi castigatori ai medaliei de aur si 29 ai medaliilor de argint ce vor fi decernate in cadrul unor ceremonii speciale desfasurate in timpul expozitiei.

Printre castigatorii premiului se numara si tractorul electric Fendt, care a castigat o medalie de argint, si sistemul auto-treieretor al CLAAS "CEMOS", prevazut cu cadrul de transport pentru paie o combina de recoltat hibrida, care a primit mult ravnita medalie de aur.

„Acesta este motivul pentru care atat de multi fermieri viziteaza Agritechnica in Hanovra, Germania, la fiecare doi ani. Gasirea unei inovatii care sa se potriveasca fermei dvs. este aproape garantata daca din numarul de produse inovatoare lansate la Agritechnica va alegeti ce va trebuie", spune Agritechnica Project Manager, Marie Servais.

Expozitia va cuprinde 23 de pavilioane care acopera o suprafata de 40 de hectare, fiecare pavilion fiind destinaat unui utilaj speccific sa serviciu, precum tractoare, combine de recoltat, subansamble si componente, precum si multe altele

Producatori romani expozanti la Agritechnica 2017

La aceasta editie vor participa la Agritechnica, ca expozanti in standul national romanesc, sapte companii – producatori romani de masini si echipamente agricole, subansamble si soft specializat: Agritehnica Service Bacau, CBN?IT Bucuresti, Oyal Polteks Filipestii de Padure, POP Industry Slatina, Mefin Sinaia, MS CH Sinaia, Tehnofavorit Cluj.

O importanta realizare a acestei editii este faptul ca vor fi expuse utilaje agricole, toate de productie romaneasca, nu numai pliante si prezentari video ca in editia precedenta.

Pavilionul Romaniei la Agritechnica Hannovra se afla in hala 8, stand A04

Infiintat in octombrie 2016, Patronatul din Industria Constructiilor de Masini si Instalatii pentru Agricultura – PICMIA si?a inceput activitatea odata cu inceperea acestui an, avand cinci membrii fondatori.

Ca membru al Federatiei Patronale in Industria Constructiilor de Masini, Patronatul din Industria Constructiilor de Masini si Instalatii pentru Agricultura – PICMIA organizeaza in acest an cea de a doua participare a Romaniei, cu stand national, la Agritechnica 2017.

Organizarea delegatiei este facuta cu implicarea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat – MMACA, prin Programul de Promovare al Exportului Romanesc.