Inspectorii antifrauda au sanctionat cu 1,2 milioane lei mai multe firme din domeniul alimentatiei publice

Inspectorii directiei Antifrauda Fiscala din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au aplicat sactiuni totale de 1,2 milioane mai multor firme din domeniul alimentatiei publice, a anuntat institutia.

Scris de Ramona Dascalu, Joi, 19 Aprilie 2018

”In cadrul actiunilor de control desfasurate la nivel national pentru a creste gradul de fiscalizare a incasarilor prin intermediul caselor de marcat, luni, 16 aprilie, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF au verificat 372 de contribuabili care activeaza in domeniul alimentatiei publice”, se arata in comunicat.

Inspectorii au constatat abateri pentru sanctionarea carora au dispus sanctiuni contraventionale in valoare totala de 1,223 milioane lei. Astfel, au fost aplicate 30 de avertismente si 326 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 1,156 milioane lei.

Totodata, inspectorii au confiscat venituri nejustificate si bunuri in valoare totala de 66.651 de lei.

”Misiunea principala a Directiei Generale Antifrauda Fiscala, asumata la infiintare, este destructurarea lanturilor tranzactionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin identificarea si instrumentarea, la nivelul structurilor specializate din cadrul DGAF, a unor fenomene de fraudã fiscala cu implicatii fiscale negative semnificative asupra bugetului statului, precum si reducerea evaziunii fiscale in vederea atingerii obiectivului strategic de crestere a gradului de conformare voluntara la declarare si plata”, se arata in comunicat.