Ice Wine – un nou trend pe piata locala a vinurilor

Un nou trend incepe sa se impuna pe piata locala a vinurilor: Ice Wine-ul.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 26 Noiembrie 2018

Un vin  desert, cu aroma si miros puternice de trandafir, cu un rest de zahar foarte mare si cu un continut de alcool un pic mai ridicat, de peste 13 grade.

Asa caracterizeaza reprezentantii Jidvei acest nou soi ce va fi realizat din traminer roz.

``In fiecare an pastram aproximativ 3 hectare de traminer roz, preferam acest soi pentru aroma si pentru pielita mai groasa, ce permite o deshidratare mai lenta. Astfel, in fiecare an avem rabdare si asteptam inghetul, asteptam sa avem o saptamana in care temperaturile sa fie negative atat pe parcursul zilei, cat si pe cel al noptii, iar dupa aceast interval de timp, tot intr-o zi cu inghet recoltam strugurii``, a explicat pentru AgroFood Nelu Marginean, directorul tehnic al companiei Jidvei de la crama Tauni.

Ice Wine-ul poate fi obtinut doar in conditii speciale, de climat rece. Strugurii inghetati sunt recoltati manual, la o temperatura de minimum -5 grade Celsius. Jidvei detine in cultura peste 15 soiuri - cel mai important dintre acestea fiind Feteasca Regala cu o suprafata de 800 de hectare detinute in plantatie.