Google – noi instrumente de achizitie a publicitatii

Google a introdus noi instrumente de achizitie a publicitatii, relateaza Reuters.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 11 Iulie 2018

Potrivit reprezentantilor companiei, acestea pun accentul pe automatizarea reclamelor.  

Noile servicii ale Google in domenul publicitatii sunt dezvoltate cu ajutorul invatarii automate, in care software-ul analizeaza conditiile de start si rezultatele finale si decide apoi cum pot fi maximizate anumite rezultate, pe baza unor conditii noi, in timp real.

Conform Google, softul de invatare automata poate anticipa acum cand sa afiseze reclamele astfel incat, in cadrul unui anumit buget, sa maximizeze traficul in magazinele traditionale sau sa imbunatateasca increderea consumatorilor intr-un brand.

In acelasi timp, Google a mai anuntat o mai mare disponibilitate a unui instrument care alege in mod automat cel mai bun text al unei reclame pentru publicitatea afisata in rezultatele cautarilor, dintr-o lista de pana de 19 fraze create de advertiser.

Asadar, utilizatorii care efectueaza aceeasi cautare ar putea primi versiuni diferite ale unei reclame, „in functie de context”, a anuntat Google printr-o postare pe blog.

De cealalta parte insa, criticii se arata ingrijorati de faptul ca invatarea automata creste riscurile de discriminare si incalcarea vietii private in publicitate. Potrivit acestora, softurile pot invata sa vaneze persoanele vulnerabile sau sa faca oferte oamenilor in functie de trasaturi sensibile, cum ar fi rasa.

Google nu permite distribuirea reclamelorin functie de rasa, dar algoritmii ar putea sa faca acest lucru prin utilizarea altor informatii care aproximeaza rasa, a explicat Dipayan Ghosh, membru al Harvard University si fost membru al echipei Facebook specializata in politici publice.