Functia TURN IN de la CLAAS faciliteaza utilizarea sistemelor de directie

In timpul operatiunilor desfasurate pe camp fara puncte de referinta fixe, cum ar fi cultivarea sau recoltarea, de multe ori adoptarea traiectoriei optime la capat de teren este dificila. Functia TURN IN de la CLAAS reprezinta o extensie a sistemelor de directie CLAAS deja disponibile si ofera o noua functie care ghideaza automat operatorul pe traiectoria adecvata la trecerea pe urmatoarea brazda. Abordare relaxata a manevrelor la capat de teren Pornind de la un unghi de 120° fata de brazda, TURN IN sugereaza manevrele recomandate pentru adoptarea traiectoriei optime pe urmatoarea brazda. Operatorul nu trebuie decat sa activeze sistemul de directie pentru a fi ghidat rapid si precis pe brazda urmatoare. Astfel, TURN IN permite manevrarea extrem de rapida la capat de teren, reducand in acelasi timp eforturile operatorului. Operatorul are totul sub control Sistemul anticipeaza traiectoria care trebuie selectata, luand in considerare in mod automat toate conditiile curente, cum ar fi viteza, unghiul de bracaj sau alinierea utilajului, si utilizeaza aceste date pentru a identifica traiectoria optima. Totusi, operatorul controleaza permanent traiectoria pe care doreste sa mearga. De exemplu, daca TURN IN sugereaza o traiectorie cu care operatorul nu este de acord, o alta traiectorie este sugerata automat imediat ce operatorul modifica viteza, unghiul de bracaj sau alti factori. Daca este necesar, operatorul poate selecta traiectoria manual, complet independent de sistem. Aceasta functie va fi disponibila in primul trimestru al anului 2017 pentru toate sistemele automate de directie CLAAS cu un terminal S7 sau S10. Sistemele de directie existente pot fi echipate cu aceasta functie prin intermediul unui cod de activare. Despre CLAAS CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondata in anul 1913 si unul dintre cei mai importanti producatori de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul in Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piata europeana de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial in ceea ce priveste un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodata, CLAAS este un nume de referinta de top la nivel mondial in ingineria agricola, in domeniul tractoarelor, preselor de balotat si al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie agricola de ultima ora. Firma CLAAS are 11.500 de angajati la nivel mondial si a raportat o cifra de afaceri de 3,8 miliarde de euro in exercitiul financiar 2015.

Scris de Agro Food, Luni, 17 Octombrie 2016

In timpul operatiunilor desfasurate pe camp fara puncte de referinta fixe, cum ar fi cultivarea sau recoltarea, de multe ori adoptarea traiectoriei optime la capat de teren este dificila. Functia TURN IN de la CLAAS reprezinta o extensie a sistemelor de directie CLAAS deja disponibile si ofera o noua functie care ghideaza automat operatorul pe traiectoria adecvata la trecerea pe urmatoarea brazda.

Abordare relaxata a manevrelor la capat de teren

Pornind de la un unghi de 120° fata de brazda, TURN IN sugereaza manevrele recomandate pentru adoptarea traiectoriei optime pe urmatoarea brazda.

Operatorul nu trebuie decat sa activeze sistemul de directie pentru a fi ghidat rapid si precis pe brazda urmatoare. Astfel, TURN IN permite manevrarea extrem de rapida la capat de teren, reducand in acelasi timp eforturile operatorului.

Operatorul are totul sub control

Sistemul anticipeaza traiectoria care trebuie selectata, luand in considerare in mod automat toate conditiile curente, cum ar fi viteza, unghiul de bracaj sau alinierea utilajului, si utilizeaza aceste date pentru a identifica traiectoria optima. Totusi, operatorul controleaza permanent traiectoria pe care doreste sa mearga.

De exemplu, daca TURN IN sugereaza o traiectorie cu care operatorul nu este de acord, o alta traiectorie este sugerata automat imediat ce operatorul modifica viteza, unghiul de bracaj sau alti factori. Daca este necesar, operatorul poate selecta traiectoria manual, complet independent de sistem.

Aceasta functie va fi disponibila in primul trimestru al anului 2017 pentru toate sistemele automate de directie CLAAS cu un terminal S7 sau S10. Sistemele de directie existente pot fi echipate cu aceasta functie prin intermediul unui cod de activare.

Despre CLAAS

CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondata in anul 1913 si unul dintre cei mai importanti producatori de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul in Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piata europeana de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial in ceea ce priveste un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje.

Totodata, CLAAS este un nume de referinta de top la nivel mondial in ingineria agricola, in domeniul tractoarelor, preselor de balotat si al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi.

Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie agricola de ultima ora. Firma CLAAS are 11.500 de angajati la nivel mondial si a raportat o cifra de afaceri de 3,8 miliarde de euro in exercitiul financiar 2015.