Fermierii romani, premiati la Conferinta PRIA Agriculture de la Cluj-Napoca

Fermierii romani din Transilvania vor fi premiati in cadrul conferintei PRIA Agriculture care va avea loc la Cluj-Napoca in data de 14 iunie 2018.

Scris de Ramona Dascalu, Miercuri, 13 Iunie 2018

Conferinta PRIA Agriculture si PRIA Gala Fermierilor Romani din Transilvania sunt evenimente importante pentru agricultura si reprezinta o reala platforma de dezbatere intre fermieri, autoritati si companiile care isi desfasoara activitatea in acest sector. 

In cadrul acestei conferinte, organizata de PRIAevents, se vor recunoaste eforturile si contributia fermierilor romani ce au investit multa munca, resurse si experienta lor de-a lungul timpului, au contribuit la dezvoltarea sau mentinerea agriculturii Romaniei pe un loc bun in UE. 

'Au investit cunostinte si energie pentru agricultura romaneasca - motor extrem de important al economiei Romaniei. De asemenea, vom recunoaste meritele cercetatorilor si al celor care au avut un aport important pentru agricultura noastra. Agricultura este vitala pentru intreaga lume. Uniunea Europeana aloca un buget mare si o atentie deosebita acestui sector. De aceea, Politica Agricola Comuna (PAC) consolideaza competitivitatea si sustenabilitatea agriculturii din UE, prin acordarea de plati directe fermierilor, prin masuri de piata si finanteaza programele de dezvoltare a zonelor rurale din Uniune. Va fi extrem de important sa discutam despre ce ne va rezerva aceasta dupa 2020 si despre cum ne pozitionam noi in noua PAC', spun cei de la PRIAevents.

Potrivit organizatorilor, in conferinta vor fi discutate subiecte de o deosebita importanta pentru fermieri si pentru agricultura Romaniei.

"Fermierii acorda importanta maxima acestei teme pentru ca este important sa contribuim si noi la viitoarele prevederi, deoarece agricultura ocupa un rol important pentru Romania. Astfel, Ministerul Agriculturii, impreuna cu fermierii, ar trebui sa stabileasca ce este mai bine pentru Romania si sa obtinem astfel rezultate mai bune si simplificarea aplicarii PAC, poate cresterea subventiilor pentru fermierii romani si mai multe fonduri europene", apreciaza acestia. 

La eveniment au fost invitati Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Istvan Valentin Vakar, vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, Valeriu Tabara, presedinte ASAS si fost ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Floricel Dima, subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Felix Arion, director general Agro Transilvania Cluster, Sorin Ciplea, vicepresedinte Cooperativa Agricola Lunca Somesului Mic, Nicolae Tritean, director al Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Turda, Adrian Zaharia, director executiv la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Cluj si Stefan Dimitriu, presedinte al Camerei de Comert si Industrie Cluj.
       
PRIA Agriculture va reuni 200 participanti - fermieri, asociatii, clustere, cooperative si reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, companii care activeaza in agricultura si in domenii conexe.