Dopul cu doua fante, noutatea din procesul de ambalare a produselor Profructta

Fie ca vorbim despre procesul de productie al unui produs, fie ca facem referire la tipul ambalajului, trendurile se indreapta fara doar si poate catre tot ceea ce inseamna „natural” sau „ecologic”.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 06 Iulie 2018

In acest context, Premium Fruct, compania care produce brandul de sucuri 100% naturale Profructta ofera o atentie sporita tuturor etapelor din procesul de imbuteliere al produselor.

„Procesul de imbuteliere este prioritar atunci cand vorbim despre directiile de investitii catre care ne indreptam si aici facem referire la dopul special si sticla din sticla. Cu cat sucurile sunt mai putin procesate cu atat nutrientii se pastreaza in compozitia acestora. Iar pentru a asigura pastrarea produselor in conditii optime pe o perioada mai indelungata, fara conservati sau alte substante care pot altera continutul, urmarirea atenta a procesului de fabricatie este primordial”, a declarat pentru jurnalistii AgroFood, Hayat Nabulsi, coordonatorul departamentului de marketing al brandului Profructta.

Potrivit acesteia, sucurile sunt obtinute prin procesul de presare la rece a fructelor tocmai pentru a-si mentine proprietatile. Sucul rezultat este filtrat, ulterior este pasteurizat timp de cateva secunde la 82 de grade pentru a distruge flora patogena.

Ultima etapa a productiei sucului este reprezentata de ambalarea produsului in sticla din sticla reciclabila care la randu-i este prevazuta cu un dop special.

„Chiar daca vorbim despre un produs pasteurizat, sedimentele dintr-un suc din fructe 100% natural fermenteaza. Insa, aspectul mai putin cunoscut al procesului este acela ca el poate duce la spargerea sticlei daca produsul nu este depozitat conform instructiunilor de pe ambalaj. Motiv pentru care noi am decis sa fim prevazatori si am optat pentru dopul special creat. Acesta are doua fante care in momentul degajarii aerului se deschid in exterior si permit astfel trecerea presiunii in afara sticlei”, a explicat Hayat Nabulsi.

Produsul Profructta care genereaza in acest moment cel mai mare volum de vanzari este sucul din mere. Acesta este urmat de catre cel de visine.