Dekalb: „In productia hibrizilor de porumb nu exista termenul de dublu standard”

Intr-o perioada in care subiectul „dublului standard” la alimente este intens dezbatut chiar si in Parlamentul European, reprezentantii Dekalb, divizia de producere a semintelor a companiei Bayer sustin ca in procesul de productie si procesare a semintelor in tara noastra, este exclusa aceasta practica.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 22 Mai 2019

„Conceptul meu despre semintele hibride este ca acestea reprezinta industria fina a agriculturii. Utilizarea acestora este un atu si reprezinta prima veriga a lantului alimentar. In producerea semintelor hibride Dekalb, noi nu cunoastem termenul de dublu standard. Noi producem la acelasi standard de calitate atat pentru vestul Europei, cat si pentru tari precum Japonia sau orice alt stat”, a precizat Eugen Diaconu – Field Operations Country Lead Sinesti cu ocazia aniversarii a peste 20 de ani de productie si procesare a semintelor in tara noastra, eveniment desfasurat la Statia de Procesare a Semintelor de Porumb din Sinesti.

seminte Bayer

Diaconu a mai punctat faptul ca in urma cu trei ani, divizia a mizat pe un sistem complet digitalizat, facandu-se astfel trecerea catre noul trend: agricultura de precizie.

„Am fost prima companie care a implementat tehnologia Narrow Rows in Romania in anul 2007. Cu ajutorul acesteia, am reusit sa strangem randurile la 60 de centimetri si avem astazi aceasta tehnologie implementata 100% in Romania. Toate utilajele noastre sunt setate pentru a fi compatibile cu acest tip de tehnologie. Ca un efectv al acesteia, din 2007 si pana in prezent, densitatile au crescut semnificativ, de exemplu, in acest moment detinem un numar cuprins intre 100.000 – 130.000 de plante de mama recoltabile”, a mai completat Diaconu.