Daea: Romania sta prost in ceea ce priveste evolutia sectorului piscicol

Unul dintre sectoarele care nu fac cinste Romaniei la capitolul absorbtie de fonduri europene, dar si in ceea ce inseamna dezvoltarea business-urilor este sectorul piscicol.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 04 Februarie 2019

Declaratia ii apartine Ministrului Agriculturii care, in conferinta nationala a PNDR a facut apel la fermieri  sa inceapa, citam „o colaborare organizata” in acest sens.

„Din pacate, acest sector nu reuseste sa realizeze nici macar un sfert din productia pe care o realiza inainte de 1989. Si intrebarea care se pune este: de ce? De ce asa? Si pana cand va continua aceasta situatie? Avem instrumente financiare pe care putem sa le utilizam ca sa ridicam acest segment pentru ca potential exista”, a punctat Petre Daea.

Potrivit comisarului European pentru mediu, afaceri maritime si pescuit, Karmenu Vella, in cadrul urmatorului buget pe termen lung al UE pentru 2021 – 2027, Comisia Europeana propune un fond mai simplu si mai flexibil in valoare de 6,14 miliarde de euro pentru sprijinirea sectorului european al pescuitului si a economiei maritime.

Noul Fond european pentru pescuit si afaceri maritime va continua sa ajute sectorul european al pescuitului prin adoptarea unor practici de pescuit mai durabile, punand accentul pe sprijinirea micilor pescari.