Cultivatorii de usturoi din Buzau - primii in tara ca beneficiari ai ajutorului de minimis

Un numar de 48 de producatori de usturoi din judetul Buzau, cu o suprafata de peste 90 de hectare, s-au inscris in Programul de sustinere a productiei de usturoi, ocupand primul loc in tara, a anuntat Biroul de presa al Directiei Agricole Judetene Buzau.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 04 Iunie 2019

Valoarea sprijinului financiar a acestui nou program este de 13.950 de lei la hectar, contravaloarea in lei a 3.000 de euro.

„Dupa succesul Programului de sprijin pentru tomatele cultivate in sere si solarii, aflat in al treilea an de implementare, unde s-au inscris in acest an 665 de producatori, un alt program se adreseaza cultivatorilor de usturoi. Sunt deja 48 de solicitari, cu o suprafata totala de 93,89 hectare, majoritatea din zona Ramnicu Sarat, cunoscuta in intreaga tara, ceea ce situeaza judetul Buzau pe primul loc in tara”, a declarat directorul DAJ Buzau, Cosmin Florea.

La randul sau, Costel Vanatoru, membru corespondent al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, cercetator la Statiunea legumicola Buzau, unul din initiatorii acestui program, a declarat ca „la statiunea de cercetare din Buzau s-au creat primele doua soiuri autohtone, Benone si Ramniceanu, in curs de omologare, dar lucram la alte soiuri, inclusiv la celebrul usturoi negru, atat de cautat de gastronomia din intreaga lume'.