Crestem Romania Bio, programul prin care Carrefour sustine agricultorii romani

Carrefour Romania a initiat, de la inceputul lunii martie, cel mai amplu program integrat de sustinere a fermierilor romani care vor sa treaca la un model de business de tip agricultura BIO/ecologica, se arata intr-un comunicat al retailerului.

Scris de Agro Food, Vineri, 15 Martie 2019

Programul- denumit CRESTEM ROMANIA BIO - reprezinta un angajament pe termen lung, deschis oricarui fermier roman care doreste sa fie certificat BIO, prin care Carrefour va oferi suport direct pe toata durata procesului de conversie. Scopul este acela de a crea in Romania un segment puternic de producatori certificati BIO, care sa poata oferi romanilor sansa de a manca mai bine.

 

Intr-o perioada in care siguranta alimentara, originea produsului si relatiile cu sectorul agricol au devenit toate probleme esentiale, Carrefour Romania continua - dupa proiecte precum Cooperativa Varasti sau Act for Food - sa promoveze initiative de dezvoltare a agriculturii pe principii sustenabile, avand ca obiective principale atat oferirea de suport direct agricultorilor romani, cat si satisfactia imediata a consumatorilor.

 

“Crestem Romania BIO este o miscare strategica prin care ne angajam sa promovam potentialul extraordinar al agriculturii BIO in Romania, atat in ceea ce priveste numarul de producatori, cat si varietatea produselor oferite, cu certificare la standarde europene si preturi foarte bune la raft. Desi s-a vorbit mult despre BIO in ultima perioada, pentru agricultorul roman, pana acum, a insemnat sa isi asume singur toate riscurile, ca un salt fara plasa de siguranta. Acest program vine sa ii garanteze ca va avea in Carrefour un partener pentru intreg procesul, cu angajamente ferme - de la momentul in care isi pregateste dosarul, la toti anii in care se afla in conversie, dar nu e inca certificat - si contracte ferme privind comercializarea produselor dupa certificare. In acelasi timp, initiativa noastra este o invitatie catre intreaga industrie de a ne uni eforturile pentru a sustine dezvoltarea acestui segment pe termen lung”, a declarat Silviu Diaconu, Director Produse Proaspete Carrefour Romania.

 

Prin noul program, Carrefour ofera agricultorilor un pachet care cuprinde:

*acoperirea costurilor in vederea obtinerii certificarii in primul an;

*consultanta la cerere, oferita prin parteneri specializati, pentru elaborarea dosarului;

*contracte ferme pentru preluarea productiei la preturi competitive pentru perioada in care agricultorul nu detine certificare BIO, dar se afla in procesul de conversie catre aceasta;

*contract ferm de preluare a productiei 2 ani dupa obtinerea certificarii;

*schimb de experienta cu parteneri care au trecut deja prin acest proces;

*campanii de promovare a produselor si producatorilor romani BIO.

 

Producatorii care isi doresc sa respecte regulile impuse in agricultura ecologica, conform verificarilor facute de organismele autorizate, pot aplica in cadrul programului atat in hipermarketurile Carrefour, cat si online, pe platforma www.crestemromaniabio.ro.

 

Ca parte a aceluiasi demers strategic, Carrefour a lansat anul trecut si "Act for Food, actiuni concrete pentru ca tu sa mananci bine", program care asigura tranzitia naturala catre o alimentatie sanatoasa, prin intermediul celor patru arii: produse BIO de la producatori romani sau internationali, marci proprii, Filierele Calitatii si Cooperativa Agricola Carrefour Varasti.