Consiliul Concurentei a autorizat preluarea a trei magazine Adivin'95 de catre Mega Image

Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care Mega Image a preluat trei magazine ce apartin companiei Adivin'95.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 26 Septembrie 2018

Analiza Consiliului Concurentei a condus la concluzia ca aceasta operatiune nu pune problema unei afectari semnificative a concurentei, in special prin crearea sau consolidarea unei 2018- pozitii dominante pe pietele relevante sau pe segmente ale acestora.

Anterior, autoritatea a autorizat cu conditii mai multe tranzactii pe piata de retail alimentar dupa ce a analizat efectele pe care aceste tranzactii le pot avea. ``De exemplu, in cazul tranzactiei prin care Mega Image urma sa preia 20 de magazine Angst, autoritatea de concurenta a constatat ca in unele zone din Bucuresti s-ar fi consolidat pozitia pe piata a Mega Image, cu efectul reducerii posibilitatilor de alegere ale consumatorilor. In urma interventiei Consiliului Concurentei, Mega Image a renuntat la achizitionarea magazinului Angst Perla, s-a angajat sa cesioneze magazinele Angst Amzei si Angst Academiei si sa nu se implice in activitatile cesionate decat dupa trecerea unei perioade semnificative de 10 ani``, se mentioneaza in comunicatul citat.

Cele trei magazine preluate de Mega Image de la Adivin '95 sunt amplasate in Constanta si si-au desfasurat activitatea sub denumirea de ``Supermarketul familiei tale``.