Compania Mos Iosif – investitie de 250.000 de euro intr-o fabrica de preparate dobrogene din carne

Povestea companiei Mos Iosif din localitatea Cumpana, judetul Constanta a fost scrisa concret in urma cu doi ani, atunci cand administratorul si tehnologul societatii Marius Iosif si-a pus pe picioare o fabrica a carei investitie se ridica in jurul sumei de 250.000 de euro.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Joi, 06 Decembrie 2018

„Ideea deschiderii unei astfel de afaceri a pornit de la o nevoie pur personala, atunci cand in 2010 am cautat prin toate zonele limitrofe Constantei un Ghiudem tataresc care sa-mi aminteasca de cel pe care-l mancam eu in copilarie: nu am gasit. Motiv pentru care m-am ambitionat sa-l fabric eu. In acest moment, detinem o fabrica micuta, dar moderna in care lucram clasic, simplu precum faceau bunicii si strabunicii nostri in sensul in care nu supunem preparatele la tratamente de tip industrial, nu aplicam metode de injectare, nu folosim E-uri, coloranti sau aditivi, folosim doar condimente naturale si apelam la procese tehnologice clasice de tipul afumare, uscare etc.”, ne-a povestit Marius Iosif, administratorul companiei Mos Iosif.

Marius Iosif a tinut sa ne precizeze  ca termenele de valabilitate ale produselor se incadreaza in intervalul 45 de zile, trei luni, sase luni si se ajunge chiar pana la un an pentru Ghiudemul tataresc, iar in ceea ce priveste perioada de procesare a pastramei de vita, aceasta dureaza 46 de zile, Ghiudemul tataresc – 21 de zile, Babicul – 17 zile, carnatii - 3 zile, iar pieptul de curcan - 6 zile. Produsele se pot regasi in lanturile de magazine Auchan, in magazinele de profil, Carrefour Constanta.