Cartofii si citricele - alimentele care s-au scumpit cel mai mult in primele 7 luni

Cartofii si citricele sunt alimentele care s-au scumpit cel mai mult in primele sapte luni ale acestui an, cresterile de preţuri fiind de peste 20%, iar in ceea ce priveste marfurile nealimentare un avans considerabil de pret a fost consemnat la tutun si combustibili, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Miercuri, 14 August 2019

In randul marfurilor alimentare, fata de sfarsitul anului trecut (decembrie 2018), cele mai importante scumpiri au fost consemnate la cartofi, al caror pret a urcat cu 21,71% si la citrice - plus 20,01%, iar preturi mai mici au fost la oua (minus 7,71%) si fasole boabe (minus 2,18%).

Pe de alta parte, in iulie 2019 fata de iunie 2019, ouale, carnea de porc si telemeaua de vaca sunt produsele alimentare care s-au scumpit cel mai mult, in timp ce, cartofii si fructele s-au ieftinit.

Fata de iunie 2019, preturile la oua au crescut cu 0,64% in iulie, carnea de porc a fost mai scumpa cu 0,58% iar telemeaua da vaca a avut un pret mai mare cu 0,55%. Cartofii au fost mai ieftini cu 11,41% iar fructele cu 1,31%.