Caravana "Alege oaia!" ajunge in acest weekend la Bistrita

Caravana campaniei nationale de informare si promovare 'Alege Oaia!' se va afla sambata si duminica la Bistrita, eveniment la care va participa si ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat ministerul de resort.

Scris de Ramona Dascalu, Sambata, 12 Mai 2018

Evenimentul este organizat de Directia pentru Agricultura Judeteana Bistrita - Nasaud, in parteneriat cu Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Primaria Bistrita si Asociatia Crescatorilor de Ovine Bistrita - Nasaud, si se va desfasura in Piata Centrala.

"Bistritenii sunt asteptati in numar cat mai mare la eveniment unde vor putea sa deguste, in corturile special amenajate, tocanita, oaie preparata la protap, branzeturi si pastrama de oaie. Toti cei interesati vor putea sa isi procure produse din carne de oaie si produse lactate de la standurile special amenajate. In cadrul targului, vizitatorii vor mai gasi de asemenea produse apicole, de panificatie, legume, branzeturi, obiecte de artizanat, precum si tarcuri cu oi si miei. Asociatia Profamilia va prezenta publicului doua produse traditionale: Pita cu crumpiri si Povila de Birgau. Buna dispozitie va fi asigurata de un ansamblu folcloric compus din dansatori si solisti vocali", precizeaza ministerul.

Deschiderea evenimentului va avea loc sambata, la ora 11:00, iar programul de vizitare va fi intre orele 11:00 - 17:00, iar duminica intre orele 11:00 - 17:00.

MADR precizeaza ca in perioada 23 - 24 iunie 2018 caravana Campaniei 'Alege oaia !' se va afla la Slatina.