CORTEVA Agriscience - colosul din agricultura mondiala

2019 – reprezinta anul lansarii pe piata a unuia dintre cele mai puternice branduri din agricultura mondiala: Corteva Agriscience.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 15 Ianuarie 2019

Brandul uneste de astazi activitatile DuPont Crop Protection, DuPont Pionier si Dow AgroSciences. Fapt ce-i asigura pozitia de lider pe segmentele de piata: seminte, protectia culturilor si agricultura digitala.

``Denumirea de  -corteva- provine din alipirea a doua cuvinte ``cor``, care in ebraica inseamna inima si `teva`` care inseamna natura.  Practic denumirea se traduce prin sintagma ``inima naturii``. Sigla noastra reprezinta un camp cultivat privit de la inaltime si totodata, contureaza uniunea celor trei mari companii. In ceea ce priveste scopul nostru principal, acesta face referire la sprijinirea fermierilor in obtinerea de productii record, dar intr-un mod eficient, mai ales in contextul in care cererea pentru hrana creste necontenit la nivel mondial, iar presiunile pe intreg lantul de productiei sunt din ce in ce mai mari. Trebuie sa producem mai mult, dar sustenabil, deoarece in ultimii 40 de ani calitatea solului s-a deteriorat cu 40%``, a explicat in cadrul lansarii oficiale, Jean Phillipe Riffat – Central Europe CU Lead Corteva Agriscience.

La randul sau, Marketing Manager-ul pe Romania si Republica Moldova a brandului, Maria Cirja a punctat faptul ca misiunea Corteva in Romania nu este deloc usoara, enumerand cateva dintre produsele inovative ce vor fi comercializate anul acesta.

``Misiunea Corteva in Romania nu este una usoara pentru ca trebuie sa ducem mai departe ce au creat cei trei mari colosi: DuPoint, Dow si Pioneer. Asadar, ne-am propus sa oferim fermierilor cele mai performante produse pentru a face fata cu brio provocarilor, scopul principal fiind acela ca fermierii sa obtina productii record cu eficienta maxima. Ca noutati pe care le vom aduce pe piata se numara: cea mai inovativa solutie in erbicidarea culturilor de cereale, este vorba despre substanta noua activa, numita arilex, creata pentru a combate buruienile la culturile de grau, orz etc. ``, a precizat Maria Cirja.

De asemenea, Corteva a mai pregatit fermierilor o solutie inovativa. Astfel, brandul va comercializa produsul N-Lock Max destinat fermierilor care doresc sa mentina azotul disponibil in zona radacinilor plantelor de cultura pentru o perioada mai lunga de timp si sa optimizeze randamentul acestora. 

``N-Lock Max asigura utilizarea eficienta a azotului la culturile de cereale, rapita si porumb. Cum functioneaza N-Lock Max? N-Lock Max ajuta la mentinerea azotului in forma de ion amoniu pentru o perioada mai lunga de timp prin inhibarea bacteriilor care transforma azotul amoniacal in nitriti. Deoarece ionul amoniu este incarcat pozitiv, acesta este atras de particulele de sol incarcate negativ si, prin urmare, nu este levigat din zona de inradacinare a plantelor cultivate. In schimb, nitritii si nitratii sunt incarcati negativ si pot fi pozitionati departe de radacinile active ale plantelor de cultura. Prin urmare, N-Lock Max mentine mai mult azot in zona de inradacinare``, a explicat Ciprian Pacuraru - Customer Technology Specialist Corteva Agriscience.

Corteva Agriscience este un nou brand pe piata, dar cu o prezenta in peste 130 de tari la nivel mondial, cu venituri totale de 14,3 miliarde de dolari si o expertiza de 200 de ani in cercetarea agricola.