CJ Timis lanseaza studiul de fezabilitate pentru centrul-pilot de colectare a legumelor si fructelor

Consiliul Judetean (CJ) Timis va lansa in urmatoarea perioada procedurile pentru studiul de fezabilitate ce vizeaza construirea centrului-pilot de colectare a legumelor si fructelor in localitatea Tomnatic, venind in sprijinul agricultorilor din judet.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Joi, 07 Februarie 2019

"Sunt sanse mari ca in toamna sa avem constructor desemnat pentru acest obiectiv. Astazi am vizitat amplasamentul investitiei. Investitia va sprijini atat agricultorii, cat si consumatorii finali, cetatenii judetului, care se vor putea bucura de fructe si legume autohtone, de calitate superioara. Acesta poate fi considerat un centru-pilot care in functie de cerere si de rezultate va putea fi multiplicat si in alte zone din judet", a declarat presei presedintele CJ Timis, Calin Dobra.

Liderul administratiei judetene estimeaza ca semnarea contractului de executie a obiectivului va avea loc in acest an.

Centrul de colectare a legumelor si fructelor va fi un loc unde producatorii agricoli pot veni cu legumele pentru a fi pastrate, sortate si depozitate si va fi dotat cu camere frigorifice. Un astfel de centru ar urma sa vina in sprijinul micilor producatori care in prezent isi vand produsele la preturi foarte mici, deoarece nu au unde sa le depoziteze in conditii optime.