CEC Bank lanseaza campania destinata solicitantilor ce acceseaza fonduri europene

In perioada 9-31 mai 2018, companiile implicate in dezvoltarea de proiecte cu accesare de fonduri europene (IMM-uri, microintreprinderi, PFA-uri, Intreprinderi Individuale etc.), precum si beneficiarii publici pot accesa facilitati de credit de la CEC Bank, fara perceperea comisionului de analiza.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 09 Mai 2018

„CEC Bank continua sa finanteze proiectele eligibile care genereaza valoare adaugata semnificativa pentru obiectivele tinta destinate dezvoltarii industriei, agriculturii si infrastructurii rurale, reabilitarii infrastructurii urbane, reabilitarii retelelor de apa si canalizare, turism sa”, a declarat Radu Gratian Ghetea, presedinte - director general CEC Bank. 

In ultimii 10 ani, CEC Bank a acordat peste 42.000 de facilitati pentru proiecte de investitii fonduri europene si credite punte pentru prefinantarea subventiilor acordate fermierilor din fonduri europene, valoarea totala a granturilor aferente fiind de aproximativ 13 miliarde lei.

In primele patru luni ale anului 2018, banca a acordat facilitati de credit pentru accesare fonduri europene in valoare de peste 50 milioane euro, vizand indeosebi segmentul beneficiarilor privati. Din punct de vedere al domeniilor de activitate finantate, ponderea este detinuta de agricultura (25%), urmata de industrie (11%), constructii (3%), turism (3%) si altele (11%). 

Facilitatile de credit acordate beneficiarilor publici reprezinta 47% din portofoliul de credite cu accesare de fonduri europene, fiind finantate aproximativ 400 de unitati administrativ teritoriale.

Finantarile CEC Bank au fost acordate atat pentru proiecte simple, cat si pentru proiecte de anvergura din punct de vedere al complexitatii sau al importantei strategice pe plan local si national (managementul deseurilor, infrastructura de apa si canalizare, educationala, rutiera etc.). 

In medie, valoarea unui credit acordat pentru investitii cu accesare fonduri europene a fost de 2,4 milioane lei.