Bento Granar, aplicatia software destinata management-ului eficient al silozurilor

Tehnologia acapareaza tot mai mult teren si in ceea ce priveste controlul cerealelor depozitate. In acest sens, in ultimii doi ani, pe piata locala isi fac loc tot mai multe companii ce dezvolta software-uri destinate acestor segmente.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 01 Martie 2019

Un astfel de exemplu este aplicatia Bento Granar. Aplicatia dezvoltata impreuna cu Siloz Carani (SIFI TM Agro), cel mai mare hub logistic pentru produse agricole din vestul Romaniei, cu o capacitate de depozitare de 170,000 de tone si o capacitate de recepție/livrare de 5000 de tone pe zi, Bento Granar furnizeaza date in timp real, cu privire la calitatea, cantitatea si provenienta cerealelor depozitate astfel incat tranzactionarea acestora sa se realizeze cu usurinta.

„Succesul campaniilor agricole de primavara, consta in pregatirea eficienta inca din toamna a terenurilor si continua cu lucrarile de fertilizare si de aprovizionare cu cereale de calitate. Mare parte a problemelor cu care se confrunta agricultorii, provin de la dificultatea de a se aproviziona cu seminte de calitate, caci de cele mai multe ori depozitarea defectuoasa a acestora duce inevitabil la deprecierea calitativa si implicit la compromiterea culturilor si scaderea pretului de tranzactionare pe bursa de cereale. Din acest motiv, obiectivul principal al detinatorilor de silozuri, pe toata perioada depozitarii cerealelor, este mentinerea valorilor cantitative si calitative initiale a acestora. Granar a fost dezvoltat ca o solutie completa, usor de implementat si adaptat fluxurilor specifice dorite de fiecare proprietar siloz in parte, astfel incat calitatea cerealelor sa nu se modifice” Dan Giusca, Software Arhitect Bento.

Astfel, prin aplicatia Granar detinatorii de silozuri dispun de informatii in timp real cu privire la:

  • Tipul cerealelor, locul de depozitare, lotul de transport si proprietatile lor;
  • Gradarea automata a cerealelor prin integrare cu aparate de laborator specifice;
  • Trasabilitatea completa a calitatii loturilor de cereale prin inregistrarea bonului de analiza la intrare si a bonului de analiza la iesirea din siloz;
  • Tichetele de cantar, BCA-urile de receptie sau de livrare emise automat, precum si asupra situatiilor de stoc pe loturi sau pe grade;
  • Facturile lunare emise automat in baza contractelor si a notificarilor la datele scadente.