Autoritatile aradene au sacrificat 55 de porci dintr-o gospodarie, din cauza unei suspiciuni de PPA

Autoritatile din Arad au sacrificat, duminica, 55 de porci dintr-o gospodarie aflata in municipiu, din cauza unei suspiciuni de pesta africana, dupa ce proprietarul animalelor a vandut ilegal mai multe exemplare in Timis iar acestea au inceput sa moara.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 28 Ianuarie 2019

Directorul executiv al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arad, Viorel Agud, a declarat pentru ca autoritatile au verificat gospodaria unui barbat din municipiu dupa ce acesta vanduse ilegal porci in judetul Timis iar acolo animalele au inceput sa moara, existand suspiciunea ca erau infectate cu pesta africana.

„Rezultatul analizelor de laborator in cazul porcilor vanduti ilegal si care au murit nu au sosit, dar intre timp s-a luat masura sacrificarii celorlalte animale aflate in gospodaria din municipiul Arad, pentru a se evita o eventuala raspandire a bolii”, a declarat Agud.

Conform sursei citate, proprietarul din Arad cumpara fara documente porci din Bihor, pe care ii revindea ilegal. In Timis a vandut 21 de porci, care intre timp au murit, iar cei 55 pe care ii mai avea in gospodarie au fost sacrificati in cursul zilei de duminica.