Amenzi de 1,11 mil. lei in unitati din industria agroalimentara non-animala

Directiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din toata tara au aplicat, in luna aprilie, 214 amenzi, in valoare de peste 1,11 milioane de lei in cadrul celor 10.765 de controale realizate in unitatile din industria agroalimentara non-animala, anunta reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare pentru Siguranta Alimentelor.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 14 Mai 2019

Inspectorii ANSVSA au verificat activitatea firmelor care activeaza infabricarea produselor de morarit, a painii si produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a bauturilor racoritoare si alcoolice, precum si unitati de depozitare - alimentare, seminte, legume fructe.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spatiilor in care produsele alimentare sunt manipulate si prelucrate, precum si cele de depozitare a materiilor prime si produselor finite, controlul daunatorilor, evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul HACCP, conditiile de igiena si de functionare a unitatii.

Cele mai mari amenzi fost aplicate in judetele Ilfov (222.700 de lei), Sibiu (134.700 de lei) si Gorj (112.000 de lei). In cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe conform procedurilor si Programului de supraveghere si control, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise.

De asemenea, s-au efectuat teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probele fiind transmise spre analiza laboratoarelor arondate.