Alex Petricean prezinta noua bucatarie romaneasca la Paris

In perioada 25 septembrie – 6 octombrie, Alex Petricean, bucatarul-sef al anului in prima editie a ghidului in Romania pregateste parizienilor un meniu inspirit de bucataria romaneasca realizat cu ingredient franceze.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 03 Octombrie 2018

La invitatia Gault&Millau, in aceasta perioada Petricean conduce bucataria restaurantului Les Résidents (arondismentul 17, Paris). El este insotit de o parte din colegii sai de la Maize (Bucuresti) care beneficiaza astfel de o experienta de colaborare cu echipa franceza pe durata celor doua saptamani in care se desfasoara proiectul.

Meniul de degustare creat de Petricean pentru aceasta ocazie include, printre altele, coltunasi din coaja de cartof afumata, varza cu ‘carne’ (stridii si foi de varza), supa de peste cu taitei de casa sau galuste cu prune (alune de padure si prune la gratar).

``Una dintre misiunile importante pentru Gault&Millau Romania este promovarea bucatariei romanesti la nivel international, pentru a o face mai cunoscuta si mai apreciata. Credem ca gastronomia noastra poate fi parte importanta a brandului de tara si contribuim concret prin invitarea bucatarilor din Romania la schimburi de experienta si evenimente in reteaua Gault&Millau``, au punctat Raluca Hritcu si Stefan Mortici, co-CEO Gault&Millau Romania.

``Este prima data cand am ocazia sa imi exprim propria filosofie in fata publicului parizian, unul din cele mai rafinate si exigente din lume, iar reactiile pline de entuziasm de pana acum ma fac si mai increzator in viitorul gastronomiei romanesti. Mulțumesc Gault&Millau Romania pentru ca ne ofera oportunitatea de a prezenta lumii ce avem de spus pe plan culinary``, a adaugat la randul sau Alex Petricean, bucatarul-sef al anului, Gault&Millau Romania 2018.