AgroConcept adauga in portofoliu Casella, lider in productia de utilaje si sisteme pentru irigatii

In cadrul Targului International de la Bologna (EIMA), pe 11 noiembrie, AgroConcept Impex SRL, importator exclusiv New Holland Agriculture in Romania, a adagat in portofoliu, pe langa marcile New Holland si Kverneland, compania Casella, lider in construirea si productia de utilaje si sisteme pentru irigatii, sisteme pentru distribuirea de ingrasaminte si in utilizarea tehnologiei prin satelit VRT.

Scris de Agro Food, Marti, 20 Decembrie 2016

In cadrul Targului International de la Bologna (EIMA), pe 11 noiembrie, AgroConcept Impex SRL, importator exclusiv New Holland Agriculture in Romania, a adagat in portofoliu, pe langa marcile New Holland si Kverneland, compania Casella, lider in construirea si productia de utilaje si sisteme pentru irigatii, sisteme pentru distribuirea de ingrasaminte si in utilizarea tehnologiei prin satelit VRT.Casella, infiintata in anul 1954 in Italia, are in prezent cca. 100 de angajati. Cu sediul la Carpaneto Piacentino, in centrul Italiei, atelierele Casella ocupa o suprafata de peste 75.000 mp si produc anual o gama complexa de tamburi de irigat, motopompe, conducte ingropate, scarificatoare cu injectare subterana de ingrasamant, precum si o serie de tehnologii pentru agricultura de precizie.


La nivel international, Casella se remarca ca si inventator si producator al irigatorului cu motor mono-cilindru independent si sistem hidraulic, dar si al celui mai mare si mai productiv irigator din lume, cu un diamteru de 180 mm si 430 m lungime.
De asemenea, in anul 2000, cand agricultura de precizie era doar la inceput, Casella a lansat in premiera pe piata primul irigator cu rate variabile (VRT), un utilaj ce functioneaza pe baza unei harti tematice generata de un senzor si care actioneaza in timp real in functie de dezvoltarea vegetatiei si a micro-climatului culturilor, viilor si livezilor.


In acest context, parteneriatul dintre cele doua companii este unul firesc.


„Dezvoltarea unor noi sisteme de irigatii este o prioritate pentru multi fermieri din Romania, mai ales pentru cei din zonele cu risc mare de seceta. Ne-am dorit sa includem in portofoliul nostru una dintre cele mai renumite marci de pe piata de profil, un lider de piata, in asa fel incat  fermierii sa primeasca nu numai produse de o calitate exceptionala, dar si expertiza si consultanta in teren de care au nevoie. Casella raspunde tuturor acestor solicitari si suntem foarte incantati sa ii avem in oferta noastra”, a declarat Alessio Castelli, CEO AgroConcept.


Pentru oficialii Casella, „AgroConcept este cel mai potrivit partener pentru a garanta profesionalism, eficienta si, mai ales, servicii post vanzare de incredere. In plus, cele 12 locatii nationale asigura o prezenta vitala in teritoriu si un acces permanent la gama noastra de produse si servicii”.