Agricultura digitala printre prioritatile companiei Corteva Agriscience

Corteva Agriscience – Divizia de agricultura DowDuPont se va axa si pe agricultura digitala.

Scris de Adrian Lazar, Marti, 27 Martie 2018

Corteva Agriscience – Divizia de agricultura DowDuPont se va axa si pe agricultura digitala.

 

„Prioritatile companiei noastre sunt bine stabilite. In acest moment, in Romania, suntem compania lider de piata in furnizarea semintelor de porumb si floarea-soarelui, dar si la erbicidele pentru paioase. La rapita ne situam pe locul doi, o pozitie cu care ne mandrim pentru ca a fost obtinuta in doar cativa ani si muncim in continuare pentru a obtine si aici pozitia de lider. Suntem in top atunci cand este vorba de fungicidele pentru cultura paioaselor si tindem sa fim cei mai buni si in acest sector. Pe langa demersul de a fi cel mai important partener al fermierilor in ceea ce priveste furnizarea de seminte si de produse pentru protectia plantelor, anuntam faptul ca suntem din ce in ce mai interesati cu ceea ce se intampla la nivelul agriculturii digitale. De aceea si in Romania compania va avea o activitate intensa in acest sens, pentru ca si agricultorii romani trebuie sa dispuna de toate mijloacele necesare pentru a obtine productii care sa confirme nivelul asteptarilor” , a declarat Jean Ionescu, director general Corteva Agriscience, Divizia de agricultura DowDuPont.

Potrivit acestuia, in acest moment, la nivel mondial, tendintele merg catre eficientizarea agriculturii, iar in acest lucru este posibil si datorita noilor tehnologii. „Tocmai de aceea, compania noastra a semnat un parteneriat care ii permite sa furnizeze imagini din satelit fermierilor din toata lumea, cu scopul de a-si spori productivitatea in propria ferma. Acest va fi posibil prin intermediul Granular, divizia de dezvoltare a programelor softwere, ?i Planet, o renumita companie de analiza a datelor din industria aerospatiala”, a punctat acesta.

Acordul la nivel global prevede oferirea de solu?ii de software agricol pentru fermieri, prin integrarea zilnica a imaginilor din satelit furnizate de Planet, in software-ul de management al fermelor asigurat de Granular. Astfel, fermierii au la dispozitie instrumente avansate de analiza a datelor, care le permit si sa gestioneze mai bine riscurile ce pot aparea in camp sa isi creasca productivitatea.

,,Planet dispune de cea mai mare retea de sateliti din lume si imbunatateste constant calitatea imaginilor furnizate si frecventa trimiterii acestora”, a declarat Sid Gorham - managerul si co-fondatorul Glanular. ,,Specialistii nostri au creat instrumente de analiza ce transforma imaginile din satelit in date valoroase despre starea culturilor pe toata durata perioadei de vegetatie, pana la recoltare. Fermierii pot astfel accesa informatiile direct de pe propriul telefon, prin intermediul aplicatiei noastre, avand la dispozitie informatiile furnizate de intreaga retea de sateliti”, a mai adaugat acesta.

,,Imaginile furnizate zilnic de Planet vor juca un rol foarte important in munca revolutionara din agricultura, pe care echipa Granular o face. Avand tot acest flux de informatii la indemana, fermierii vor avea suficiente date pentru a creste productivitatea si a asigura conditiile optime pentru culturile lor”, a precizat Will Marshall, managerul si co-fondatorul Planet.