Agricost a vandut in 2017 cereale si oleaginoase in valoare de peste 78 milioane euro

Agricost, cea mai mare ferma de cereale si oleaginoase din Romania dupa suprafata cultivata, a inregistrat in anul 2017 o cifra de afaceri de 78 milioane de euro, in scadere cu 6 milioane de euro fata de anul 2016.

Scris de Ramona Dascalu, Marti, 12 Iunie 2018

In ceea ce priveste profitul net, Agricost din Insula Mare a Brailei a inregistrat un castig de 16 milioane euro, cu jumatate de milion de euro mai putin ca in anul precedent, conform datelor publicate de Ministerul Finantelor Publice.

Potrivit informatiilor care se vehiculeaza in piata, compania Agricost este pe punctul de a fi cumparata de arabii de la Al Dahra in urma unei tranzactii de 200 de milioane de euro. In timp ce reprezentantii Agricost nu au confirmat informatiile, arabii admit ca intentioneaza sa investeasca 500 milioane euro in Romania, bani care vor merge spre achizitia a 58.000 de hectare de teren in proximitatea fluviului Dunarea, intr-o companie de logistica specializata pe transportul rutier si pe apa si intr-o unitate de procesare a alimentelor, care va produce pasta de rosii.

Al Dahra face parte din holdingul Al Ain, fondat de Alteta Sa Seicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. Al Dahra are activitati in agricultura - cultivarea cerealelor, productia si tradingul acestora, avand doua divizii, de hrana pentru animale si de alimente pentru oameni, mai exact productia de orez, faina, fructe si legume.

Producatorul agricol Agricost, detinut de antre­prenorul Constantin Dulute, ex­ploateaza in Insula Mare a Brailei, intr-o in­cinta in­diguita, o suprafata de 55.639 hectare de teren arendat de la Agentia Domeniilor Sta­tului.