Actiunile Metro – crestere semnificativa in ultimele 18 luni

Retailerul german Metro AG a anuntat joi ca vanzarile in primul trimestru al anului fiscal 2018/2019, ce acopera si perioada Craciunului, au inregistrat cel mai semnificativ avans din ultimele 18 luni, iar masurile de stabilizare a afacerii din Rusia incep sa dea roade, transmite Reuters.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 18 Ianuarie 2019

Vanzarile trimestriale au scazut cu 0,6%, la opt miliarde de euro (9,11 miliarde de dolari), dar excluzand fluctuatiile de curs valutar si inchiderile de magazine, vanzarile au crescut cu 2,3%.

Metro a efectuat o revizuire generala a activitatii din Rusia, opereaza aproximativ 90 din cele 760 de magazine Cash & Carry, si a anuntat discounturi pentru a atrage mai multi traderi independenti si proprietari de restaurante. Retailerul german a anuntat ca vanzarile pe piata rusa in primul trimestru al anului fiscal 2018/2019 au scazut cu 2,4%, fata de un declin de 8,9% in urma cu un an.

Metro a confirmat perspectiva pentru anul sau fiscal 2018/2019, care prevede o crestere a vanzarilor de 1% - 3%, dar castigurile operationale ar urma sa scada cu aproximativ 2% - 6%.  Vanzarile la reteaua de hipermarketuri Real au scazut cu 1,5% in primul trimestru al anului fiscal 2018/2019, dupa inchiderea temporara a doua unitati.

Joi dimineata, actiunile Metro au urcat la Bursa de la Frankfurt cu 3,37%, la 13,96 euro. Retailerii europeni sunt in proces de consolidare pe fondul concurentei agresive din partea Amazon, care pune presiune pe preturi.

Anul trecut, Metro AG a finalizat procesul sau de divizare in doua societati, in conditiile in care activitatile sale din domeniul hipermarketurilor au inceput sa fie cotate independent pe bursele de la Frankfurt si Luxemburg.