APIA: Asocierea producatorilor de legume si fructe benefica pentru accesarea fondurilor europene

Reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) prezinta, in aceasta perioada, producatorilor de legume si fructe beneficiile asocierii in organizatii de producatori recunoscute, grupuri de producatori, cooperative pentru a putea accesa ajutoare financiare comunitare.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 14 Mai 2018

Pana la ora actuala, au fost organizate o serie de intalniri cu potentialii beneficiari ai masurilor de piata din judetele Arad, Calarasi, Galati, Mehedinti, Olt, Teleorman si Vrancea. 

Potrivit APIA pe data de 15 mai, o delegatie APIA va participa la intalnirea organizata la sediul Consiliului Judetean Ialomita cu potentialii beneficiari ai masurilor de piata in sectorul legume-fructe si vie-vin.

„Aceasta intalnire are ca scop prezentarea informatiilor necesare producatorilor din sectoarele legume-fructe si vie-vin pentru constientizarea tuturor posibilitatilor de accesare a fondurilor europene. De asemenea, se vor prezenta producatorilor de legume si fructe beneficiile asocierii in organizatii de producatori recunoscute, grupuri de producatori, cooperative pentru a putea accesa ajutoare financiare comunitare, precum si masurile din cadrul PNS (Programului National de Sprijin, n.r.) 2014 - 2018 (masura de restructurare si reconversie, programe de investitii, asigurarea recoltei de struguri, programe de informare si promovare vinuri)”, se mentioneaza in comunicatul APIA.