300 milioane de dolari pentru Impossible Foods

Reprezentantii companiei care si-au propus sa revolutioneze industria carnii, Impossible Foods au anuntat ca aceasta a atras 300 milioane de dolari numai intr-o prima runda de finantare.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 15 Mai 2019

Potrivit acestora, strangerea de fonduri subliniaza atractia din ce in ce mai mare fata de produsele alimentare pe baza de plante, care isi propun sa redea gustul produselor de origine animala, implicand insa mai putine riscuri pentru mediu sau pentru sanatate. Impossible Foods este o companie ce dezvolta inlocuitori pe baza de plante pentru carne si produse lactate.

Numeroase persoane publice s-au inscris pe lista investitorilor, printre acestia se numara Jay-Z, Will.i.am, Jaden Smith si Katy Perry si sportivi celebri precum Serena Williams, Kirk Cousins si Paul George. Investitorii institutionali includ Khosla Ventures, co-fondatorul Microsoft Bill Gates, Google Ventures, Horizons Ventures, UBS, Viking Global Investors, Temasek, Sailing Capital si Project Open Philanthropy.

Cea de-a cincea runda de finantare a actiunilor, de la lansarea sa in anul 2011, plaseaza Impossible Foods la valoarea de 2 miliarde de dolari. Prin comparaţie, compania rivala, Beyond Meat a avut o capitalizare de piata de 1,5 miliarde de dolari in oferta publica initiala, iar acum depaseste 4 miliarde de dolari.

Impossible Foods a lansat primul sau burger din ingrediente de origine vegetala in urma cu mai mult de doi ani. O drojdie modificata genetic creeaza ingredientul cheie, numit heme, ceea ce face ca burgerul sa para suculent si cu gust asemanator carnii, spre deosebire de burgerii vegani obisnuiti. Ingredientele includ proteine din grau, soia si cartofi.