16.000 de pui de o zi au murit intr-un incendiu la o ferma avicola de langa Deva

Aproximativ 16.000 de pui de o zi au murit, in cursul noptii de joi spre vineri, intr-un incendiu mocnit care a afectat o hala de productie de la o ferma avicola situata in apropierea municipiului Deva, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Sambata, 01 Iunie 2019

La fata locului au intervenit trei echipaje ale pompierilor militari din Deva, care au constatat ca focul a ars mocnit si a afectat stratul de protectie din paie, aflat pe podeaua halei de productie, pe o suprafata de aproximativ 350 de metri patrati.

„In incinta se aflau 31.000 de pui. Din cauza fumului si temperaturii ridicate au pierit 16.000 de pui de o zi. Pompierii au reusit sa salveze 15.000 de pui si sa lichideze incendiul dupa mai bine de o ora de munca. In incendiu a mai fost distrusa instalatia de furajare si adapare din plastic pe o suprafata de aproximativ 100 metri liniari si s-au deteriorat partial peretii, usa si trei geamuri”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Dupa stingerea incendiului, pompierii au concluzionat ca arderea mocnita a fost generata de o defectiune electrica aparuta la aparatul de incalzit al halei de productie.