Piata globala a bauturilor – dominata de marile companii

Piata globala a bauturilor este relativ consolidata, fiind dominata de multinationale precum CocaCola, PepsiCo Inc in sectorul bauturilor racoritoare și Nestlé, Jacobs si Unilever in cadrul segmentului de bauturi calde, arata statisticile unui studiu realizat de catre Euromonitor.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 26 Aprilie 2019

Conform acestora, cea mai mare cota de piata o are Coca-Cola cu 17,38 de procente. Aceasta este urmata de catre cei de la PepsiCo cu 7,28% si Nestlé cu putin peste 5,6 puncte procentuale. 

Asadar, pe piata bauturilor racoritoare companiile Coca-Cola si PepsiCo beneficiaza de un portofoliu larg de produse, dar si de o loialitate puternica a consumatorilor fata de brandurile existente, cele doua companii au detinut impreuna o pondere de 31% pe piata bauturilor racoritoare in 2018.  In ceea ce priveste segmentul bauturilor calde, Nestlé si Jacobs sunt principalii jucatori ai mediului consolidat in ceea ce priveste marcile din zona de coffe.  

In timp ce Nestlé si Jacobs detin un portofoliu diversificat de produse pentru a raspunde cerintelor de tot felul ale consumatorului din intreaga lume, Unilever reprezinta cel mai mare producator din segmentul de ceai, imagine consolidata de popularitatea portofoliului sau de produse „Lipton”.